Czy ktoś zakładał już podgrzewane fotele do o2 fl climatic? Aktualnie jest manualna klima, ale będę robił z niej climatic według opisu na forum, Jak z podłączeniem pinów w w tym panelu?
[O2] TUTORIAL - Montaż grzanych siedzeń
Zwiń
X
-
spokojnie się da odpalić, inne opinaowanie niż w cliamtroniku będzie, ale zagoli->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
jak będziesz się brał za to, daj znać to ci schematy podeślę
tak naprwadę nie ma znaczenia czy to ogrzewanie, climatic czy klimatronik
zawsze wtyczka 20 pinowa tylko piny w inne miejsca idą->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
dandus, gotowe wiązki dostaniesz u misiek_wro, ja swoją kupowałem u superbmana
jeśli chce Ci się robić to poniżej zdjęcia jak wygląda rozplątana wiązka. W mojej brakowało jednego kabla, który idzie od pinu 2 w wiązce sterownika(pin 1 w kostce pasażera) do gateway'a jak dobrze pamiętam. W tym tygodniu montowałem do o2fl family z 2011 z klimatyzacją climatic
Ja nie byłem pewien czy dobrze podłączyłem, więc najpierw rozebrałem wszystko co potrzebne i dopiero po sprawdzeniu zacząłem składanie.
Komentarz
-
-
Witam, czy jest ktoś chętny z okolic Dąbrowy Górniczej, Katowic kto mógł by koledze w skodzie podłączyć grzane fotele.
Ma fotele z RS z podgrzewaniem i musiał by pewnie dokupić panel i kabelki.O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic
Komentarz
-
-
Mam do wtajemniczonych pytanie. Na schematach dla Climatica (manualnej klimy) jest przewód z pinu 15, 20 pinowej wtyczki klimatyzacji do bezpiecznika 46 (5A). Przewód ma 0.5mm2.
Do czego to jest? Niestety nie jest podpięte pod ten bezpiecznik napięcie i musiał bym coś kombinować albo wpinać się w inne gniazdo...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez iFiMam do wtajemniczonych pytanie. Na schematach dla Climatica (manualnej klimy) jest przewód z pinu 15, 20 pinowej wtyczki klimatyzacji do bezpiecznika 46 (5A). Przewód ma 0.5mm2.
Do czego to jest? Niestety nie jest podpięte pod ten bezpiecznik napięcie i musiał bym coś kombinować albo wpinać się w inne gniazdo...
Dobrze jest go zrobić na odrębnym bezpieczniku, bo brak zasilania na tym odseparowanym bezpieczniku automatycznie wyłączy Ci całkowicie podgrzewanie siedzeń.
Jeśli w moich przypuszczeniach się machnąłem, prośba lepiej zorientowanych o poprawę mojej tezy.Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez robregdzielnika rezystancyjnego
dobrze napisane, lepiej bym tego nie ujął
iFi, nie ma zasilania ori ,więc musisz dać tam zasilania i normalnie podłączyć się według schematu ori
zasilanie tego bezpiecznika to jest zacisk 75 (zasilanie po zapłonie, odłączane podczas rozruchu)
nie pamiętam jak są blaszki rozmieszczone w skrzynce bezpieczników, ale któraś blisko na pewno
ma zasilanie z zacisku 15, który spokojnie możesz wykorzystać - oblookaj schematy
otwórz skrzynkę i popatrz co masz blisko i obsadź pin bezpiecznika - tylko ori->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolZamieszczone przez robregdzielnika rezystancyjnego
dobrze napisane, lepiej bym tego nie ujął
Zastanawiałbym się, czy obecnie kogokolwiek jeszcze uczą jak się równoważy mostki ;-)
A, skąd takie przypuszczenia? O ile mnie pamięć nie myli, kiedy mierzyłem te regulatorki w Climaticu, to wyszło mi, że obwód regulatorów nie ma w ogóle jakiegokolwiek wspólnego punktu z masą pojazdu. Użyte tam potencjometry wydaje mi sie, że działają jedynie w układzie regulowanych rezystancji (jedna z końcówek stałych wolna).Pozdrawiam, Robreg.
----
Komentarz
-
-
a mi się wydawało, że gdzieś zamykają się drugimi końcami?
anyway
iFi obejrzyj skrzynkę i daj znać->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynola mi się wydawało, że gdzieś zamykają się drugimi końcami?Pozdrawiam, Robreg.
----
Komentarz
-
-
Dzięki Panowie za konkretne odpowiedzi
Patrząc na schematy mam do dyspozycji bezpieczniki:
40, 41, 42 oraz 49
Trzy pierwsze są ze sobą spięte więc jest największa szansa, że mogę sobie pożyczyć prąd z tego miejsca...
Pytanie tylko jak to zrobić technicznie? obsadzić powiedzmy pin w miejscu bezpiecznika 41 czy zrobić przejście do 46? Nie bardzo mam pomysł jak to powinno być prawidłowo rozwiązane.
Popatrzę jeszcze w samochodzie, które z nich są na pewno puste i obsadzone... Mam nadzieję, że dzisiaj mi się uda. Robię wszystko pod blokiem na parkingu, więc warunki trochę ekstremalne... Miny sąsiadów za to bezcenne :P
Komentarz
-
-
możesz obsadzić pin w 42, on i tak nie jest wykorzystywany do niczego
a jak chcesz ori, to musisz podciągnąć zasilanie od 40-42 do 46 i obsadzić go pinami->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
jeszcze jeden sterownik grzanych dupek
panel regulacji i trochę roboty->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
Komentarz